Cum sa faci un transfer de magazin virtual pe platforma PrestaShop/ThirtyBees

Procedura transfer magazin virtual între domenii diferite

Daca odata o sa fiti pusi in situatia de a transfera un site, magazin virtual dezvoltat pe platforma Prestashop, de pe un domeniu pe altul, fara sa culegi toate datele si sa refaci manual toate setarile, atunci iata o procedura in 6 pasi care sa va ajute sa realizati aceasta.
Fie http://www.domeniu_vechi.ro, domeniul sursa, respectiv http://www.domeniu_nou.ro, domeniul target.
1. Din cPanel-ul asociat domeniului vechi faceti o salvare a continutului public_html pe storage-ul local. Din phpMyAdmin faceti o salvare a bazei de date Prestashop in format sql.
2.In directorul public_html intrati in subdirectorul config si accesati fisierul settings.inc.php. Acesta este fisierul care contine informatiile legate de accesul la baza de date Prestashop. (parole, nume database, utilizator). Cu aceste informatii la indemana intrati in cPanel-ul asociat domeniului nou (http://www.domeniu_nou.ro) si creati o baza de date cu aceiasi nume, utilizator, parola.
3.Intrati apoi in fisierul sql care reprezinta salvarea bazei de date si cu un editor de text (notepad, editplus etc.) modificati toate referintele la www.domeniu_vechi.ro in www.domeniu_nou.ro. Se recomanda ca, chiar daca referintele sunt multe, fiecare sa fie analizata in contextul in care apare, pentru a evita eventuale confuzii.
4.Acelasi operatii se fac pe toate fisierele din directorul public_html salvat pe hard-discul local. Operatia se poate face cu o cautare extinsa via TotalCommander sau cu orice alt soft care stie sa faca search&replace pe mai multe fisiere simultan.
5. Sunteti aproape gata. Faceti upload a continutului directorului public_html pe domeniul nou. Importati in baza de date creata pe domeniul nou, fisierul SQL modificat.
6. Gata. Intrati pe site in front si back office si verificati ca totul sa fie in regula.
Observatii. Daca sunt fisere (in special imagini) care contin in denumire numele vechiului domeniu, acestea vor trebui redenumite de asa natura incat sa contina numele noului domeniu.

logo 3data

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.