Produse virtuale în Prestashop / ThirtyBees

Despre cum să implementăm un produs virtual, comercializat si descărcarcabil în Prestashop/ThirtyBees

Spre deosebire de produsele standard, produsele virtuale nu necesită livrare fizica și în esență au asociate fisiere de diferite formate care pot fi descărcate ulterior procedurii de cumpărare: arhive, ebooks, componente software, imagini de înaltă rezolutie etc.
De mentionat că fișiere digitale de acest fel pot fi atașate oricarui tip de produs (in cadrul secțiunii attachments) cu deosebirea că pentru un produs standard poate fi descărcat în orice moment pe când pentru unul virtual descăcarea se face numai după încasarea plății și din contul utilizator. Deci produsul poate fi accesat numai după ce produsul a fost cumparat.
De obicei un e-mail către cumpărator este trimis cu o adresă de download, adresă valabilă pe o perioadă determinată (sau nelimitată) sau/și produsul digital poate fi descarcat din backoffice-ul platformei la care are access clientul așa cum am menționat mai sus.

Iată procedura pas cu pas pentru ThirtyBees (valabilă și pentru Prestashop).
Pentru inceput să adaugăm un produs virtual.

setare produs virtual

Selectăm opțiunea produs virtual, moment în care observăm că opțiunile Shipping si Combinations dispar. Normal pentru produse virtuale nu avem nevoie de livrare iar pina in acest moment nu exista posibilitarea de a combina mai multe produse virtuale. Un modul nativ pentru rezolvarea acestei probleme este in curs de dezvoltare la ThirtyBees.
Apare in schimb o optiune nouă Virtual Product unde vom alege câteva caracteristici ale acestuia.
Setăm câteva opțiuni esențiale:

descriere produs virtual

Se acceseaza optiunea Produs Virtual din meniul din stanga. Se confirma ca produsul virtual are un fisier asociat și se adaugă acel fisier descarcabil asociat care de fapt reprezintă obiectul văndut.
Acum putem seta diverși parametrii precum starea activă sau nu, mărimea fișierului descarcabil, a imaginii asociate sau mărimea maximă a atașamentului.

setare caracteristici specifice produs virtual

De asemenea se poate seta numele fisierului descarcabil, data expirării, numarul permis de descărcari etc. numărul de zile de la data comenzii în care se poate face descărcarea.
Acum putem seta caracteristici comune precum prețul, taxe, cantitatea etc.

setare pret si taxe

Ok, se poate testa. Să facem o comandă, să o plătim cu orice metodă disponibilă, să mergem în backoffice, să setam starea comenzii ca Payment Accepted, apoi să intrîm în zona privată a clientului și să vizualizăm interfata pe care o vede acesta:

in backoffice

Se observă cum produsul virtual definit are un icon/link de unde poate fi descarcăt. De asemenea un e-mail de atentionare cu adresa de download va fi trimis clientului in cazul in care acesta nu mai dorește să-și acceseze contul asociat lui în platformă.

Referinta: https://thirtybees.com/blog/creating-special-products/

This Post Has 2 Comments

 1. victor D.

  Buna ziua
  Cum fac ca un e-mail sa fie trimis automat la client cu link-ul de descarcare atunci cand plata se face si este confirmata pe card.
  Multumedc

  1. horia1024

   In general cand statusul comenzii este setat la Payment Accepted, platforma trimite automat un e-mail cu un link de download la client; setarea statusului se poate face manual din BO. sau automat de catre modulul de plata cu cardul, caz in care si e-mailul cu link este trimis instant

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.